Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια ΚΑΡΠΑ και μαθήματα «πρώτων βοηθειών» από την ομάδα του ΕΚΑΒ Κατερίνης στην «Παιδεία Παράδοσης»

Με μεγάλη επιτυχία και απήχηση σε 80 πλέον συμμετέχοντες διεξήχθη ο κύκλος εκπαιδευτικών ημερίδων καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης που πραγματοποίησαν από κοινού η «Παιδεία Παράδοσης» με το ΕΚΑΒ Κατερίνης.

Το ΕΚΑΒ Κατερίνης επί σειρά πολλών ετών υλοποιεί προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης σε θέματα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας που επικαιροποιούνται σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τις επιστημονικές εξελίξεις. Μεταξύ άλλων στις προτεραιότητές του σημαντική θέση κατέχει και η εκπαίδευση στελεχών φορέων και κοινωνικών ομάδων σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών.

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μελών του συλλόγου μας, δε θα μπορούσε να απουσιάζει η σύμπραξη του συλλόγου μας με το ΕΚΑΒ, προκειμένου να είμαστε τουλάχιστον κατάλληλα ενημερωμένοι και σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα επείγον περιστατικό υγείας.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις ημερήσιες εκπαιδεύσεις διάρκειας πέντε ωρών έκαστη, έπειτα από αίτημα των χορευτών του συλλόγου μας, αλλά και του ευρύτερου ενδιαφερόμενου κοινού με σκοπό την άμεση ανταπόκριση όλων μας σε επείγοντα περιστατικά στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Με την ολοκλήρωση των ημερήσιων εκπαιδεύσεων στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης και είναι πια σε θέση να διακρίνουν περιστατικά που χρήζουν παροχής πρώτων βοηθειών, να γνωρίζουν τη σειρά ενεργειών που πρέπει να ακολουθούν κατά περίπτωση και τέλος να εφαρμόζουν συγκεκριμένες τεχνικές πρώτων βοηθειών παράλληλα με τη χρήση απινιδωτή.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Κατερίνης, κυρίους Αντώνιο Φουρκιώτη, Λευτέρη Κουτσογιάννη, Ευάγγελο Παπαδημητρίου, Βασίλειο Κουρτεσιώτη, Νικόλαο Τερζίδη, Νικόλαο Χαλάτση και την κα Δέσποινα Χαρίση για την έμπρακτη και εθελοντική συνδρομή τους στις εκπαιδεύσεις μας, καθώς επίσης και την εταιρία Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. , χορηγό των εμφιαλωμένων νερών ΔΙΟΣ καθ’ όλη τη διάρκεια των εκπαιδευτικών σεμιναρίων μας.

1 thought on “Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια ΚΑΡΠΑ και μαθήματα «πρώτων βοηθειών» από την ομάδα του ΕΚΑΒ Κατερίνης στην «Παιδεία Παράδοσης»

Comments are closed.